Monday, January 7, 2008

Tri mobilna za mlade K660i, W890i i W380i

mobilni telefon sony ericssonKompanija „Sony Ericsson” je ponovo obradovala svoje poklonike prikazavši tri nova mobilna telefona. Kao i do sada, to su sprave savremenog izgleda i oblika, naprednih mogućnosti i potpuno prilagođene potrebama vlasnika.Mobilni K660i namenjen je mladima koji su usmereni na korišćenje veba. Podržava HSDPA, omogućuje pregled stranica na vodoravnopostavljenom ekranu, slanje (primanje) elektronskih poruka, presnimavanje (download) sadržaja sa Interneta i prebacivanje „Guglovih” mapa. Ikone obaveštavaju korisnika kakve su se promene dogodile na omiljenim veb stranicama.Dotična sprava dolazi u dva izdanja: zeleno-belom i crveno-crnom. U prodaji će se pojaviti u prvom tromesečju 2008. godine.
Mobilni telefoni W890i i W380i su za ljubitelje slušanja muzike u pokretu.
Prvi ima kapacitet od dva gigabajta (GB), digitalni fotoaparat od 3,2 megapiksela, a tanak je poput kutije za kompakt disk. Uređaj je opremljen Walkman Player-om 3.0 koji omogućuje jednostavno odabiranje muzičkih zapisa koje možete ogranizovati i prema naslovnim stranicama pojedinih albuma. Opcija SensMe olakšava da sami sastavite listu sviranja (playliste) prema ritmu i raspoloženju.
Memorija dotičnog mobilnog telefona se proširuje pomoću Memory Stick Micro memorijske kartice, a fotografije snimljene u rezoluciji od 3,2 megapiksela možete odmah prebaciti u svoju galeriju ili na blog. W890i podržava HSDPA, a pojavljuje se u tri boje: espreso crnoj, boji kafe i svetlucavo sivoj.
Drugi W380i dolazi u kompletu s Media Manager programom za lične računare koji olakšava prebacivanje muzičkih snimaka, fotografija i videa s računara na mobilni telefon i obratno. Uz ovaj model ide M2 memorijska kartica kapaciteta 512 megabajta (MB) i radio sa menjanjem učestalosti (FM). Ako na radiju čujete pesmu koja vam se sviđa, a ne znate joj ime, snimite je na mobilni i pomoću Track ID-a doznate koja je.
Pomenuti mobilni telefon spolja ima maleni ekran (display) koji za vreme slušanja pokazuje osnovne podatke u vezi sa pesmom, a muzikom možete baratati dugmićima na prednjoj strani. Gesture Control tehnologija omogućava upravljanje spravom pokretom ruke.
U prodaji će se naći, kako je najavljeno, u prvom tromesečju 2008. godine.

No comments: