Thursday, December 4, 2008

Nokia Tube

Na zahteve korisnika da napravi model s ekranom osetljivim na dodir, Nokia je odreagovala na jedini mogući način.

Nokia je odlučila da pokaže svima, a pre svega šminkerima iz Applea, ko je gazda na tržištu mobilnih telefona. Nokia Tube, zvanično model 5800 XpressMusic, je već u prodaji.



Finci su verovatno jednog vikenda sedeli i posle par čaša Finlandije shvatili da korisnici vole ekrane osetljive na dodir. E pa, daćemo vam ekran osetljiv na dodir, tako mi Odina, Tora, osnivača Nokije i svih skandinavskih božanstava, rekao je generalni direktor udarivši rukom o sto, obarajući svoj E71 na pod. Verujemo da je bilo baš tako.


U svakom slučaju, Nokia Tube ima veliki ekran dijagonale 3,2 inča i sjajne rezolucije od 360x640 piksela koji, kao i onaj kod iPoda, zauzima celu prednju površinu i preko kojeg se koriste sve funkcije uređaja. Za operativni sistem je odabran Symbian S60, što znači da ćete u slobodno vreme pored slušanja muzike, za šta je ovaj model pre svega napravljen, moći i da isprogramirate par linija koda vaše nove aplikacije.

Ugrađena je kamera od 3,15 megapiksela sa Zeiss objektivom, a u kompletu se dobija microSD kartica od 8 GB. To znači da će na Tube stati vaša cela kolekcija skandinavskog umetničkog opusa, od albuma Abbe do snimaka Mike Hakinena kako obilazi Mihaela Šumahera.

No comments: