Sunday, December 30, 2007

Test: 3 telefona Sony Ericsson W200i, W610i i W880i

Već neke dve godine Sony Ericsson posebnu pažnu obraća na muzički orijentisane uređaje, a i sama kompanija je postigla mnogo uspeha na tom polju. Međutim, skoro svaki proizvođač teži da ima muzički orijentisane ponude u različitom opsegu cena. To je i razlog zbog kojeg Sony Ericsson pokušava da održi vodeću poziciju kada je reč o ovakvim telefonima te je, u cilju toga, nedavno predstavljeno i Walkman rešenje za nezahtevne korisnike, W200i. Model je dostupan u dve boje – bela i crna.

Sony Ericsson W610i je odlična osnova za uspeh kada su u pitanju uređaji srednjeg opsega. Ova ponuda ima dosta zajedničkih aspekata sa Sony Ericsson-om K550i, budući da su ovi uređaji blizanci, kao što su bili Sony Ericsson K750i i W800 u svoje vreme. Ali ne razlikuje se samo prodajni paket za oba modela – verzija muzičkog plejera je takođe još jedna stvar koja ih razlikuje. Oba telefona rade na A100 platformi, imaju mogućnost istovremenog pokretanja više zadataka i poseduju 2 megapikselnu kameru opremljenu sa auto-fokus funkcijom.
Posmatranje modela Sony Ericsson W880i samo kao tankog telefona ne bi imalo smisla – ovaj uređaj ima mnogo aspekata koji ga podržavaju a njegova linija i oblici preuzeti su od kompaktnih telefona. Cilj dizajnera nikako nije bio da dosegnu osrednji nivo. Ciljna grupa korisnika za W880i može se definisati kao mlađa populacija, i muškarci i žene, oko 25 godina i više, sa prihodom višim nego uobičajenim. Ovaj uređaj ni u kom smislu nije namenjen tehničkim zaluđenicima – oni već imaju Sony Ericsson W850i za njihove potrebe.

No comments: